Weet meer

Over mij

Wie ben ik

Ik ben Emile Kouwenhoven, geboren op 12 april 1976 in Oisterwijk (NB).

Ik ben de zoon van moeder Ans Kouwenhoven - van den Brand en muzikant en levenskunstenaar Jan Habraken. Liefdevol opgevoed door mijn lieve vader Ton Kouwenhoven en moeder Ans. Ik heb drie broers en twee zusjes, die zich biologisch allemaal tot mij verhouden als halfbroer/zus, maar ze zitten volledig in mijn hart.

Mijn drie kinderen, Siem (2013), Toon (2015) en Iza (2019) zijn mijn allergrootste geluk en ik voed ze op samen met hun lieve moeder Chris.

Met mijn liefdespartner Anita bewandel ik het pad van mensen helpen en begeleiden met zichzelf te helen met behulp van plantmedicijnen. We faciliteren intensieve ceremonies samen.


Anita en ik hebben elkaar ontmoet bij De Gewijde Reis van Lars en Tanja Faber, dus dat is ook niet helemaal toevallig. We gingen in ons eentje ecstatic dansen en dat doen we nu samen.

We geven en doen samen ook ceremonies voor groepen en stellen, soms meerdaags, in binnen- en buitenland.

Kona (vernoemd naar de hoofdstad van The Big Island of Hawaii) is mijn bedrijf dat ik in 2007 heb opgericht om mensen en bedrijven te helpen met advies en begeleiding. Parallel met mijn ontwikkeling heeft dat zich ontwikkeld tot dat wat het nu is.

Emile kouwenhoven
Begeleider in gewaarzijn

De Gewonde Heler

Ik heb mijzelf herkend in de typologie van de “wounded healer”. Het concept van de “wounded healer” (De Gewonde Heler) vindt zijn oorsprong in de oude Griekse mythologie en is overgenomen en opnieuw geïnterpreteerd in verschillende vakgebieden, waaronder psychologie en spiritualiteit. 

De wounded healer verwijst naar een persoon die in zijn eigen leven aanzienlijke pijn, lijden of tegenspoed heeft ervaren en daardoor het vermogen ontwikkelt om anderen te helpen en te genezen die soortgelijke uitdagingen doormaken.Ik erken dat mijn eigen wonden en strijd mijzelf een uniek begrip en empathie hebben geven voor anderen die lijden. 

Door mijn eigen wonden te omarmen en mijn eigen genezingsproces aan te gaan, ontwikkel ik bij mezelf een dieper niveau van zelfbewustzijn en introspectie. Deze reis van persoonlijke groei en transformatie voorziet mij van inzichten, wijsheid en veerkracht die een diepgaande invloed hebben op mijn vermogen om anderen te helpen op hun eigen helingspad.  

Het is echter belangrijk op te merken dat ik niet iemand ben die volledig is genezen of mijn eigen wonden heeft overwonnen. In plaats daarvan gebruik ik mijn voortdurende genezingsproces als een bron van kracht en verbinding. Ik begrijp dat genezing geen lineair pad is en dat ik zelf ook voortdurend evolueer.
 

Door onze kwetsbaarheid te omarmen en deze te gebruiken om anderen te helpen, kunnen we betekenis en doel vinden in onze eigen genezingsreis en tegelijkertijd een positieve invloed hebben op de mensen om ons heen.

 

Liefdevolle partners:

Met Anita Soós, mijn liefdespartner, begeleid ik intensieve ceremonies met diverse plantmedicijnen. Anita is expert in begeleiding van reizen en voelt echt álles aan wat er gebeurt. Ze kan overigens prachtig zingen :-).

Samen met Ninouk Hehenkamp begeleid ik maandelijks truffelceremonies. Ninouk is een geweldige Body & Mind therapeut en samen met haar deel ik een ruimte in Haarlem voor 1 op 1 ceremonies.