Meesters

Met dank aan de Meesters: Samen verder.

Samen. Dat is voor mij het sleutelwoord als het gaat over mijn werkplezier. Ik werk samen met clienten en samen met andere experts om van te leren en om elkaar aan te vullen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Doe mij maar “verder”. Op deze pagina vertel ik over de mensen van wie ik heb mogen leren. Mijn Meesters.

Meet the Masters

Op de weg die ik nu bewandel, heb ik mogen leren van meesters, met wie ik soms het genoegen heb mee samen te werken. Deze prachtige mensen hebben een eigen praktijk en kan ik van harte aanbevelen.

Eline Brinkhof

Eline is mijn opleider en een voorbeeld voor een leven lang leren. En een ontzettende warme persoonlijkheid. Ze combineert haar enorme kennis over gewaarzijn, psychologie, systemisch werk, zijnsorientatie en lichaamswerk met een fantastisch talent aan begeleiden en opleiden. Daarnaast is de zelfreflectie continu aanwezig en is ze voor mij de ideale persoon geweest die mij kan leren over het inzetten van mijn kwaliteiten om tot resultaat te komen. Eline is eigenaar en oprichter van Bambu, Centrum voor Gewaarzijn.

Eddy Stap

Eddy Stap is de man van weinig woorden en dat wat ie zegt is raak. Samen met Eline Brinkhof is hij eigenaar van Bambu en ik heb het voorrecht mogen hebben om door hem opgeleid te zijn. Dat stilte en waarnemen de belangrijkste elementen zijn voor het vinden van de juiste weg is dankzij Eddy bij mij ontwikkeld. Eddy voelt als je in de buurt bent en voor mij vertegenwoordigt hij “Zen” in een live persoon.

Ninouk Hehenkamp

Ninouk heeft mij op het pad gebracht om dit werk te gaan doen. Bij Ninouk Body & Mind heb ik baanbrekende trainingen gevolgd en heb haar daarna mogen assisteren. Haar een familieopstelling zien doen is een unieke belevenis. Samen verzorgen we ceremonies en dat kan alleen maar als je elkaar feilloos aanvoelt. Ik leer continu van haar en we weten elkaar te stimuleren meer uit onszelf te halen. We genieten van de samenwerking, omdat we mensen echt verder helpen. 

Sunaya Brinkman

Sunaya is eigenaar en oprichtster van Feminity Healing Center en ik kan niet wachten om nog meer van haar te leren dan ik nu al gedaan heb. Sunaya heeft me begeleid door diepe dalen en hoge pieken en haar healing methodieken en gevoel voor interventies zijn adembenemend effectief. Op het oog is ze een leuke en vrolijke, goedlachse en spraakzame jonge vrouw, maar als ze aan het werk is komen er krachten vrij, die je alleen maar kunt beschrijven als je het meemaakt. 

John van der Meij

John doe ik tekort als ik hem de “Moderne Nederlandse Sjamaan” noem, want hij is een doorgewinterde psycholoog met buitengewone kennis op het gebied van metafysica. John heeft een bedrijf dat Trilemma heet en hij begeleid mensen met psychische klachten en andere persoonlijke vraagstukken. Hij is een voorbeeld voor mij en dankzij aansporing van John ben ik me gaan ontwikkelen in het vakmanschap van Lichtwerker. 

Joop foto

Joop van der Hagen

Joop is een meester van het eerste uur en voor mij ook van het laatste uur. Ik ben niet opgeleid door Joop, maar heb veel van hem mogen leren in de weekenden dat ik bij Joop en zijn vrouw Nanda op de Farm heb mogen bivakkeren. Dankbaar voor zijn meesterschap en ik hoop dat hij mij nog vaak mag inspireren met zijn kennis van de mens, natuur en het universum.

Het Vergeten Kind

In het werk dat ik doe komen gaan we vaak terug naar onze kindertijd. Onze ouders hebben toen alles gedaan wat er op dat moment mogelijk was om ons een onbezorgde jeugd te bieden. En meestal was dat niet genoeg. En voor sommigen is het echt te weinig en is de kindertijd echt geen pretje (geweest). Mijn hart breekt als ik aan kinderen denk die verwaarloosd zijn.

Als vader ben ik zeer begaan met het lot van kinderen en ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen een plek hebben waar ze zich veilig kunnen voelen en mogen zijn wie ze zijn.

Daarom doneer ik minstens 10% van de inkomsten van Kona Consult aan stichting Het Vergeten Kind.